Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullmäktige: "Nazism inte välkommet i vårt Falun"

Kommunfullmäktige i Falun tar i ett uttalade avstånd mot det budskap Nordiska motståndsrörelsen vill framföra 1 maj i Falun.

Att Nordiska motståndsrörelsen ska demonstrera i Falun 1 maj har föranlett många diskussionen. Frågar diskuterades också bland kommunfullmäktiges ledamöter vid sammanträdet i tisdag.

Vänsterpartisten Patrik Liljeglöd lämnade in ett förslag på ett uttalade.

Fullmäktiges ordförande Anna Strindberg(S) samlades alla gruppledarna till en diskussion och efter lite ändringar stod det klart att Faluns folkvalda politiker var beredda att med ett rungande Ja anta ett uttalade mot nazism.

Uttalandet lyder:

”Falu kommun tar bestämt avstånd från det budskap som Nordiska motståndsrörelsen planerar att framföra vid sin demonstration på Stora torget 1 maj 2017.

Nordiska motståndsrörelsen är en nazistisk organisation vars grundvärderingar står emot FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige och därmed Falun undertecknat.

Med detta uttalande vill vi bestämt ge följande budskap: Nazism är inte välkommet i vårt Falun.”