Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt krig om nästa års Power Meet

Kjell Gustafsson i mejlväxling med Klas Brink: ”Gå ut och dementera direkt!”

Entreprenören Klas Brink har utlovat att det blir en bilträff i Västerås nästa år, trots att Power Meet-generalen Kjell Gustafsson har sagt att det var sista gången i år.

VLT har tagit del av en mejlväxling mellan Klas Brink och Kjell Gustafsson, där det framkommer att Power Meet-grundaren är mycket kritisk till Klas Brinks utspel.

”Vill du komma ut ur detta med hedern i behåll - gå ut och dementera direkt!”

Kjell Gustafsson anklagar även Klas Brink för att ha använt varumärket Power Meet utan lov:

”Nu kan du se fram emot ett brev från vår advokat.”

Kjell Gustafsson skriver att det finns två arrangörer som han kan tänka sig lämna över ansvaret till för Power Meet 2017.

”Detta är ett jätteevenemang på Joberg som du definitivt inte klarat av att arrangera”, skriver han till Klas Brink.

När VLT ringer upp Kjell Gustafsson är han påtagligt upprörd.

– Detta är som att sparka på liket.

Han menar att Klas Brink gick ut för snabbt med att han skulle ta över evenemanget, och att han gjorde fel i att inte meddela Kjell Gustafsson först. Han tycker att Klas Brink borde ha väntat med det i åtminstone några veckor.

Kjell Gustafssons besked att Power Meet i Västerås var över kom efter flera tumultartade dagar. Han hade blivit rånad och legat sömnlös i flera nätter.

– Jag blir så jävla sur att Klas gör så där utan att prata med oss. Så här gör man bara inte om man har någon jävla etik i kroppen.

Han säger att Klas Brink inte är rätt person att ta över Power Meet.

– Klas har ingen erfarenhet. Det är ett gigantiskt evenemang och han begriper inte det. Han är duktig på mycket, inget snack om det. Men nu har han trampat i det blå skåpet.

Kjell Gustavsson och hans fru Bibi har planer på ett Power Meet i Västerås nästa år också, trots tidigare besked om motsatsen. Som det står i mejlväxlingen finns två arrangörer som de kan tänka sig att anlita.

– Det ska vara någon som kan göra det i vår anda, och med vår hjälp också.

Klas Brink skriver i brevväxlingen att han inte haft för avsikt att förolämpa Kjell Gustavsson.

”Jag vill inte att du skall se det som att jag hugger dig i ryggen eller något sånt men du har själv sagt att det inte blir någon träff i Västerås och att du lägger ner, du påpekar också att ingen annan kan ta över då det är ett gigantiskt evenemang.”

Klas Brink sträcker även ut en hand till Kjell Gustavsson och föreslår ett samarbete.

”Om du däremot vill hjälpa mig och vi skall köra en snygg överlämning med 40års jubileum så tror jag det vore bästa lösningen, men då måste du ju lita på att jag gör det bra.”

Jonathan Norström