Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt på lagret – igen

Axfoods Snabbgross stängde sitt lager på Prästgatan i Avesta våren 2008. Nu är huset ombyggd till ett energisnålt passivhus och har fyllts med företag.
Kommunens frukostmöte för företagarna hölls i de nyrenoverade lokalerna.

Kommunalrådet Lars Isacsson hälsade ett 60-tal företagare välkomna och framhöll att energisnåla hus börjar bli ett varumärke för Avesta kommun.
Per Skog, Plastfönster Avesta, och Hans Pettersson, HP Bygg AB, köpte Axfoodfastigheten för ett år sedan. Stommen är kvar men vid ombyggnaden hade de två ambitioner; ett energieffektivt hus och så mycket underhållsfria material som möjligt. Huset har isolerats och försetts med luftvärmepumpar.

Per Skog berättade för frukostgästerna att renoveringen inneburit att värmekostnaden minskat från 250 000 kronor till cirka 40 000 kronor.
– På sikt innebär detta att vi får en god ekonomi, sa Per Skog.
Hela lokalen på 1 450 kvadratmeter är uthyrd. Här har nu Plastfönster sitt montage.
Webb IT Solutions med fem anställda arbetar med webb och IT-lösningar till företag, med specialiteten smarta webbsidor som är funktionella.

Eurocomp arbetar med system för invändig rengöring av rör och slang, rensprojektiler som med tryckluft pressas genom rör. Företaget är marknadsledande och har sin stora marknad i Skandinavien och Europa men finns också i USA och Asien.
Företaget har fem anställda.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se