Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra är fortfarande anhållna

Det var i lördags som en 15-årig flicka ska ha utsatts för flera våldtäkter i ett tält i samband med vistelse på Leksands camping vid Orsandbaden. Nu har två av sex misstänkta gärningsmän släppts.

Redan på fredagen träffade flickan ett gäng unga pojkar mellan 16 och 18 år som hon i stort sett umgicks med även under hela lördagen. Men strax innan midnatt natten mot söndag anmäldes det till polisen att flickan ska ha utsatts för flera våldtäkter. Polisen grep sex ynglingar på platsen, samtliga misstänkta för våldtäkt och som senare anhölls av jouråklagare.

Fyra anhållna

Under det pågående utredningsarbetet frigavs en av ynglingarna under söndagen och en annan under måndagen. I går hölls ytterligare förhör med de fyra som fortfarande är anhållna och frihetsberövade. Förundersökningsledaren och kammaråklagaren Kristina Modig har tid på sig till och med onsdag att ta ställning till och eventuellt inge häktningsframställningar till domstolen. Ingen av de inblandade, varken flickan eller gärningsmännen, är hemmahörande i Dalarna.

ANGELICA LINDVALL