Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra åtalade för femton brott

Fyra Borlängebor i 20-årsåldern står åtalade för sammanlagt 15 åtalspunkter.Det är allt ifrån tillgrepp av fortskaffningsmedel till grov stöld.

Den grova stölden ska ha skett på Wallingatan mellan den 9 och 10 november 2012. Där har tillgripits en dator, tv, armbandsur, nycklar, kamera, mobiltelefon, kläder och hygienartiklar till ett sammanlagt värde av omkring 30 000 kronor.
I samband med inbrottet på Wallingatan tillgreps bilnycklar och en personbil ska olovligen ha brukats.

Samma person ur den här kvartetten ska också den 18 februari på Honefsgatan gjort våldsamt motstånd mot en polisman. Dessutom står han åtalad för brott mot knivlagen vid gripandet.
Han ska också tillsammans med en av de åtalade krossat sidorutorna på en bil på Honefsgatan och tillgripit 15 kronor. De ska också ha gjort inbrott i flera andra bilar vid samma tillfälle och försökt tillägna sig gods.

I åtalet finns också ett inbrott i en lätt lastbil där kåpan till flaket är uppbruten och skidutrustning till ett sammanlagt värde av 7 500 kronor har stulits.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se