Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra avhopp den här mandatperioden från Borlängefullmäktige

I Borlänge har fyra hoppat av sina partier och blivit politiskt obundna i fullmäktige.
– Det är olyckligt. Det följer inte borlängebornas vilja, säger Yvonne Karlén (S), ordförande i fullmäktige.

Den senaste som lämnade sitt parti var Doris Brodén, tidigare socialdemokrat. Under den här mandatperioden har även Kerstin Borg hoppat av från Omsorg för alla och Tony Jansson och Sören Eriksson lämnat Sverigedemokraterna.
Alla fyra sitter kvar i fullmäktige som så kallade ”vildar”.

Yvonne Karlén har varit medlem i fullmäktige omkring 30 år. Hon har inte varit med om så många avhopp under tidigare mandatperioder.
– Det är ovanligt. Kanske att avhopp inte sker lika ofta från de traditionella partierna som från de nya, säger hon.

Doris Brodén uppgav missnöje med resurserna till äldreomsorgen då DD skrev om hennes avhopp förra veckan.
Kerstin Borg, som lämnade Ofa förra året, vill idag inte kommentera varför.
De två före detta Sverigedemokraterna Tony Jansson och Sören Eriksson uppgav bägge samma orsak till DD. Det var missnöje med gruppledaren Marie Edenhager.

Fyra politiskt oberoende i fullmäktige innebär att de är lika många som i Centern som har fjärde plats i storlek. Efter Socialdemokraterna (23) Moderaterna (11)Sverigedemokraterna (5) och Vänsterpartiet (5).
– Det är inget önskeläge. Men i praktiken har det inte ändrat något beslut i fullmäktige. Det har inte ställt till någonting, säger Yvonne Karlén.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se