Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra gånger Ulf Ohlsson

Ulf Ohlsson till vardags med Sundsvall och Bergsåker som hemmabana har i år varit högst anonym på våra breddgrader.
Faktum är att 2007 års champion innan gårdagen var segerlös på Dalatravet Romme.
I går var han på plats för nya starter och nu kom också vändningen. Inte mindre än fyra segrar till norrlänningen blev facit och han formligen stormade upp i kuskligan. Från ingenstans till en plats bland de fem främsta.

Annons

Det hela inom V4 spelet kunde knappt ha börjat bättre. I den första avdelningen körde han Inix Jubb som kanske inte värmde som allra bäst men som i loppet signerade en storstilad insats.
– Jag fick uppgift om att han levde på sin styrka så det var bara att prova i spåren på slutvarvet, berättade Ohlsson efter lopp som sedermera skulle ända i seger.
Inix Jubb kunde nämligen trots den oförmånliga resan gå i närkamp över upploppet.
– Och jag tyckte att greppet kopplades men däremot var jag orolig att det hela ändade i målgalopp. Det var i varje fall nära, fortsatte Ohlsson.
Styrkt av den seger fortsatte så Ulf i loppet efter. Nu var det Under The Sun som efter ett lopp i ledarens rygg klev in i handlingen in på upploppet och även kopplade segergrepp. Tredje segern kom så i loppet efter där Hyltans Adonis reparerade en stor galopp från start fram till vinst. Seger fyra slutligen med den som i förhand hade bäst segerchans Rapide du Pommeau som i det sjätte loppet hade en på papperet lämplig uppgift.
– Klart att jag är nöjd med dagen. Det har gått strålande summerade Uffe som redan efter 2,5 månad har inkasserat 40 segar.

Det var dock fler som skördade framgångar under gårdagseftermiddagen. Björn Röcklingen som driver verksamheten utanför Sala på Julmyra Gård låter alltmer höra talas om sig och sin rörelse. En dubbel till stallet signerades. Han lånade ut ovan nämnda Hyltans Adonis och följde sedan upp med att själv tygla Bodyline till seger inom V5-spelet.
Hemmalaget var även de i segertagen. Tommy Eriksson, som förresten fyller 60 år i veckan, skrällde med H.C.Madness i den fjärde V5-avdelningen. En tuff långspurt avgjorde där till seger.
– Han var bra i genrep i lördags så jag var inte främmande för att han skulle kunna vara med i striden. Kul att det gick vägen, menade Tommy som man annars mest förknippar med kallbloden.
Gladast av alla den här dagen var dock vinnaren av V4-4 Erica Buskas Åhrlin som tillsammans med sin egen Trollgläntan tog hem karriären första seger. Direkt väntad var inte segern hos spelarna. Oddset nämligen hela 83,04 och V4-värdet rusade i höjden till hela 78 522 kronor.

Lars Lindh