Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra månaders fängelse för fyra fall av misshandel

En medelålders man från Malung har dömts till fyra månaders fängelse för fyra fall av misshandel av en närstående kvinna. Hon ­tillerkänns även skadestånd med 18 900 ­kronor.

Paret har tidigare haft ett förhållande. Övergreppen på kvinnan inträffade under första halvåret 2012.
Tingsrätten fick huvudsakligen förlita sig på kvinnans utsagor om de åtalade misshandelsfallen.

Mannen hade vid samtliga tillfällen varit så berusad att han hade vaga eller inga minnesbilder. Han ifrågasatte dock inte kvinnans ­berättelser.
De skador hon hade fått kunde också bekräftas av fotografier och läkarjournaler. Genomgående för samtliga händelser var att båda parterna hade druckit mycket alkohol och varit berusade.

Sedan hade de börjat retas med varandra och blivit osams. Då rann sinnet till för mannen, som tog till våld med örfilar och slag. Vid något tillfälle hade han även kastat kvinnan på golvet och trampat eller sparkat på henne.
Tingsrätten konstaterar att gärningarna har innefattat återkommande misshandel av en närstående kvinna, som varit fysiskt underlägsen.

Något annat än fängelse kan inte komma ifråga och straffvärdet för brottslig­heten är fyra månader.
Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan med 18 900 kronor för kränkningar, sveda och värk, samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Anders Mojanis/DT