Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrhjulingar tävlar på Aspnäsbanan

Varje sensommar arrangerar Säters MK Sveriges ATV-träff på Aspnäsbanan och i helgen är det dags för årets upplaga. Motorentusiaster från hela Mellansverige samlas för att under ett par dagar umgås med likasinnade.

Att köra ATV, All Terrain ­Vehicle, fyrhjulingar eller terrängfordon – kärt barn har många namn, är en ­populär fritidsverksamhet. Tomas Björklund, ordförande för ATV-sektionen i Säters motorklubb, berättar att till helgens träff är 125 vuxna plus några barn, anmälda. Helgens program följer i stort tidigare års, men med några små justeringar.
– Till bakhjulsåkningen har vi gjort banan lite mer bullig så att det ska bli svårare att åka. Muddgropen har vi förlängt och breddat och till ”längst ut i kärret” har vi grävt ut en bana så att förarna kommer längre ut innan det blir stopp. Det är för publikens skull, avslöjar Tomas Björklund.

Eva Langefalk/DT