Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bild och film från Hagenfesten kommer att visas på utställning

Annons

Hagenfesten i Dala-Floda blev succé i somras precis som tidigare år. I veckan fortsätter festen med en utställning om Dala-Floda i Paris.
- Det är första gången i världshistorien, säger Joel Grip, festivalarrangör för Hagenfesten och professionell musiker.

Hagenfesten i juli blev mycket lyckad med besökare från hela världen. Ett sätt att mäta spridningseffekten är en Dala-Floda-utställning som äger rum i Paris på torsdag den 4 september.
- Det är inte vårt initiativ, säger Joel Grip.
Han berättar att det är några personer från en lokal organisation i Paris som var på Hagenfesten i somras och tyckte det var helt underbart. De blev så entusiastiska och förtjusta i Dala-Floda att de ville arrangera en utställning om orten.
- Folk i Paris pratar om Floda som folk pratar om New York.

Lokala produkter

På utställningen kommer film och bilder från Hagenfesten visas. En ensemble som består av både franska och svenska musiker kommer spela under kvällen. Dessutom kommer Joel och hans mamma Lena Westin som har gården där Hagenfesten äger rum ta med sig produkter och olika kännetecken på Dala-Floda.
- Bland annat grönsaker från Wåhlstedts och Floda-dräkten.
Utställningen sker i en lokal mitt i centrala Paris.
- Det har bildats en stark anknytning mellan Frankrike och Floda, säger Joel.

ANGELICA LINDVALL
0241-220 70
angelica.lindvall@daladem.seÄr du i Paris på torsdag? Se utställningen ”Dala-Floda exhibition in Paris at L’Atelier Tampon-Ramier”. Vernissagen börjar klockan 18 och musiken startar en timme senare. Adressen är 14 rue Jules Vallés, Paris 75011.

Annons