Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hundratal människor samlades för utomhusgudstjänsten

Annons

Första spadtaget i bygget av den nya församlingsgården med kapell i Djurås har grävts och spadtagsgudstjänsten lockade ett hundratal.
- Nu känns det jättebra, en glädjefylld dag, som att vakna upp på julafton, säger kyrkoherde John Sund.

Ett hundratal intresserade kommuninvånare står på gräsplätten intill kommunhuset i Djurås för att beskåda det allra första spadtaget i bygget av den nya församlingsgården. Det gulbruna gräset är markerat med ett stort rött kryss där altaret ska stå.
- I dag är en stor dag i Gagnefs församling, efter tre år har vi äntligen fått vårt efterlängtade bygge, säger kyrkoherde John Sund.
Spadtagsgudstjänst i vårsolen är helt klart en ny form av gudstjänst och invånarna sjunger glatt med i psalmerna. Under några minuter överröstar de lunchtrafiken på riksvägen.

Nystart för kyrkan

Namnet på den nya församlingsgården är ännu inte bestämt men bygget som är under Skanskas ledning beräknas vara klart innan årets slut.
- Jag hoppas det är klart i november för då är det fortfarande veckor kvar av året och vi kan komma igång innan jul, säger John.
Biskop Claes-Bertil Ytterberg gjorde sitt näst sista officiella framträdande i samband med spadtagsgudstjänsten och tog det allra första spadtaget.
- Det är en glädje för mig att få delta i den här nystarten för kyrkan i trakten.
Ulla och Sten Martinsson från Östtjärna tycker det är toppen med en ny församlingsgård i Djurås.

Mingel och fika

- Det är fantastiskt, det händer inte i vår tid att de bygger kyrkor utan de river istället kyrkor och kapell, säger Ulla.
Efter gudstjänsten var det mingel bland invånarna och det bjöds på kaffe och fika.

ANGELICA LINDVALL
0241-220 70
angelica.lindvall@daladem.se

Mer läsning

Annons