Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gahnshag avgår i Lufab

Kommunstyrelsens ordförande och kommunalrådet Johnny Gahnshag avsäger sig uppdraget som styrelseordförande och ledamot i Lugnet i Falun AB (Lufab).

– Från första stund har jag och Socialdemokraterna i Falun sett det som ett tidsbegränsat uppdrag under ett uppstartsskede, säger Gahnshag.
Gahnshag säger också att tiden nu är mogen för Lufab precis som de övriga kommunala bolagen, att de bör få en styrelseordförande som inte är kommunalråd. Det är en fördel om bolaget kan ges en mer suverän roll, där bolagets ställningstaganden i de flesta frågor kan beslutas av en styrelse som inte är i union med kommunstyrelsen.
Bolaget går också in i ett nytt skede där det bland annat handlar om att arbeta med de delar som gjorde att bolaget startades. Ett ökat underhåll och effektivt förvaltande av Lugnetfastigheterna samt översyn av anläggningens beläggning och eventuella utvecklingsprojekt för att öka intäkterna till bolaget.
– Det har varit en spännande och rolig tid, men nu får någon annan ta över, säger Jonny Gahnshag.
Gahnshag slutar vid årsskiftet och efterträdaren kommer att presenteras på kommunfullmäktige.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se