Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gahnshag kritisk mot kommunrevisionen

Jonny Gahnshag är kritisk mot att kommunrevisionen inte utrett köpen från bolaget där han var anställd.
– För mig låter det väldigt konstigt, säger han.
LÄS ÄVEN: Kommunen utredde inte företaget kommunalrådet var anställd i trots misstanke om brott

LÄS ÄVEN: Kommunen och VM-bolaget bröt mot det egna huvudavtalet

Kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) säger att det är beklagligt att kommunrevisionen inte tittat närmare på köpen av byggledningstjänster från Vectura.

– Allt som man har frågetecken omkring och där det kan finnas tveksamheter är det bättre att man har med i en översyn än att man lämnar det därhän, för risken är ju då att det kvarstår funderingar och spekulationer, säger han.

2012 köpte Vectura konsultbolaget Ledningskompaniet som Jonny Gahnshag varit tjänstledig ifrån sedan 2008. 2013 köpte Sweco Vectura och Gahnhag är därför numera anställd av Sweco. Han var alltså anställd av Vectura vid tiden för köpen men han säger att han aldrig gjort en arbetsdag där.

Vid tillfället för köpen var du kommunstyrelses ordförande, styrelseledamot i VM-bolaget och anställd av Vectura. Har du på något sätt hanterat köpen från Vectura?

– Definitivt inte, det har jag absolut inte gjort.