Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gala ska ge julglädje till barn

Amanda Isacsson och Mimmi Sundin vill göra något för de barn som inte längtar efter julen. Därför ordnar de en välgörenhetsgala med jultema den 27 november.

Amanda Isacsson och Mimmi Sundin går sista året samhällsprogrammet. De funderade på att göra sitt gymnasiearbete med att hjälpa till på ett barnhem i Thailand men insåg att de inte skulle ha tid.
– Vi vill hjälpa barn, säger Mimmi Sundin.
– Vi närmar oss julen, och ville göra något för de barn som faktiskt inte längtar efter julen. De som inte får några julklappar.

De beslutade sig för att arrangera en välgörenhetsgala med jultema för allmänheten.
Elever från Karlfeldtgymnasiet kommer att sjunga och spela och under pausen serveras fika.
Datum är spikat till 27 november i Avesta Teatern. Inträdet kostar 50 kronor för vuxna och 20 kronor för barn. De pengarna plus betalning för fika kommer oavkortat att gå till julklappar till barn. Får tjejerna tillstånd, blir det också ett lotteri. Den som vill kan också ta med sig julklappar.

– Just nu jobbar vi med marknadsföring och att leta sponsorer, berättar Amanda och Mimmi.
De har en öppen evenemangsinbjuda på Facebook som heter ”Välgörenhetsgala med jultema”.
– Vi har bjudit in 1 000 personer och 80 har redan tackat ja, berättar Amanda Isacsson. Alla är välkomna.
De kommer också att ta kontakt med äldreboenden och bjuda in.
De berättar att de fått ganska positiv respons när de tagit kontakt med företag. Det handlar om att få ihop fika och kanske också priser till lotteriet.
Två kompisar har lovat att gratis stå för serveringen.

Pengarna som kommer in ska gå till julklappar.
– Vi letar en samarbetspartner som kan hjälpa oss så att julklappar kommer till de barn som behöver dem, säger Amanda Isacsson.
De berättar att det fått mycket hjälp av sina lärare. För även om idén med en välgörenhetsgala är enkelt så är det mycket jobb med att få allt att klaffa.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se