Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galante Carlström: "Vi är för bekväma"

IBF Falun hade 2–6-läge mot nykomlingarna Karlstad och det såg ut att bli en säker seger.
Då tappade laget kontrollen helt och släppte fram motståndarna till 5–6.
– Vi är för bekväma, säger Alexander Galante Carlström.

Annons

IBF Falun kom till mötet nykomlingarna Karlstad med en viktig seger mot Storvreta i bagaget, och de regerande mästarna började starkt.

I inledningen av matchen går Falun till 0–3-läge, innan Karlstad dock reducerar i slutet på första perioden.

IBF:s ledning ser dock fortsatt säker ut, och i början på tredje perioden sätter Galante Carlström 2–6, som kunde ha blivit spiken i kistan för Karlstad.

– Vi har 6–2 och matchen i full kontroll. Sedan börjar de göra mål på mål, säger IBF:s Alexander Galante Carlström, och syftar på Karlstads makalösa upphämtning.

Efter 6–2 gör Karlstad tre raka mål, och IBF:s seger känns allt annat än säker.

– Vi blir skärrade och backar hem mer och mer. De tar sig närmare och närmare, de gör ett mål, och ett till och ett till. Vi hade inte kontroll på matchen, så det är klart att det är nervöst.

Först med trettio sekunder kvar, när Falun fick ett frislag, kunde Galante Carlström och laget andas ut.

– Det är positivt, vi vinner matcherna så det är det som betyder något. Det syns inte i tabellen hur man spelar och tre poäng blev det, så det är bra stämning i laget nu. Men vi är en bit ifrån där vi vill vara.

Vad är det som saknas för er?

– Det är svårt att ta på, vi har inte haft en hundra procent bra match i år än tycker jag.

– Vi är för bekväma, vi sliter inte för varandra och de gör enkla mål, ett frislagsmål från vårt bås till exempel, och sådana mål ska de inte kunna göra.

I onsdags gjorde laget en bra match när man slog rivalen Storvreta på hemmaplan. Sett till det ska inte Karlstad bli en så svår motståndare.

– Karlstad är nykomlingar och det kan ha med det att göra. Mot Storvreta vet vi att blir det en bra match med högt tempo. Men oavvsett motstånd måste vi vara hundra procent med, Karlstad är ett bra innebandylag, menar Galante Carlström, som gjorde tre av Faluns mål.

– Det är min uppgift att göra mål och jag hade fler lägen. Men jag gjorde tre, hade vi förlorat hade det inte betytt något, men nu vann vi så det är skönt.