Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla Brandstationen vill expandera med bostäder

På Gamla Brandstationens tomt ska tvårumslägenheter byggas. Enligt den bygglovsansökan som finns ska nybyggnationen innefatta tvåor samt parkeringsgarage.

Det är Ulf Palm och Pontus Strålin, i dag ägare till Gamla Brandstationen AB, som i april inlämnade en bygglovsansökan om en nybyggnation med en totalyta på 702 kvardratmeter bostadsyta.

TV-BOSTADSPULS: Följ med in i Carl Jan Grankvists storslagna hem!

I genomförandebeskrivningen för det nya bostadshuset, som är planerad att ligga i korsningen Hyttgatan och Nybrogatan, skriver man om nya attraktiva lägenheter centralt i Falun med bra standard.

LÄS MER: Här ska 100 bostäder byggas i Falun

Vidare beskriver man de yteffektiva tvårumslägenheterna på 58,5 kvadratmeter styck där samtliga ska förses med balkong eller en uteplats.

Ett parkeringsgarage med plats för tolv stycken fordon finns också i planeringen i bygglovsansökan.

LÄS OCKSÅ: Mäklare klar för Kopparstadens 850 lägenheter

Med hjälp av hiss så ska de boende kunna ta sig från garagedäcket till lägenheten. I samband med planerna för ett bostadshus intill Gamla Brandstationen finns även planer att köpa en industritomt i Främby av Falu kommun.

BOSTADSPULS-TV: Hälsa på i Clas Yngströms spektakulära hus

Industritomten i Främby planeras för byggnationer av mindre industrifastigheter som kan kombineras med kontorsverksamheten som i dag bedrivs på Gamla Brandsstationen. I genomförandebeskrivningen uppger Palm och Strålin att de i dag ser en efterfrågan från hyresgästerna om möjlighet till lager och förråd.

För tio år sedan startades företagshotellet i Gamla Brandstationen. I genomförandebeskrivningen står att Falu kommun länge önskat att det skulle byggas ett mindre bostadshus på tomten och det är där man befinner sig i dag.

– Vi är i ett väldigt tidigt stadie. I mitten av november kommer vi absolut att veta mer och jag ber att få återkomma då, säger Ulf Palm till Dala-Demokraten.