Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamrocken växer till tre scener

Pain blir dragplåstret på undergroundfestivalen Gamrocken som drar i gång i dag, fredag, i Ludvika.
– Totalt har vi närmare 40 band på två dagar, säger Alexander Högbom, arrangör.

Gamrocken ordnades första gången 2011. Då under namnet Gammrocken eftersom festivalen hölls på gammelgården i Ludvika.
– Vi på Medborgarskolan ville göra något roligt för de band som är anslutna till oss och studerar hos oss, berättar Alexander Högbom.
– Från början var det ett lokalt arrangemang, men redan år två hade namnet spridit sig över landet. Nu är det tredje året och vi satsar riktigt stort.

Gamrocken, som i år flyttar till Piren i Ludvika och tar bort ett ”m” i namnet, har vuxit i omfattning och har i år tre scener. Det gör det möjligt för fler band att uppträda.
För första gången delar Gamrocken också upp banden efter genre. I kväll blir det mest pop- och rockband som spelar medan det i morgon blir hårdare, med allt från hårdrock till dödsmetall. The Sigourney Weavers, Nitery, Ikhon och Convivium är några av de band som medverkar.
– I första hand är festivalen till för undergroundband. Inget av banden får gage utan Gamrocken ger dem en möjlighet att visa upp sig. Det är ju små band utan skivkontrakt eller bokare, och de jobbar stenhårt för att nå någonstans, säger Alexander Högbom och fortsätter:
– Sedan är det kul om det kommer mycket folk och tittar, och därför har vi dragplåster. I år i form av Pain, som ställer upp gratis.

Förra året kom ungefär ettusen personer. Alexander Högbom tror att flytten till Piren kan medföra fler besökare i år.
– Jag hoppas att folk som sitter hemma kommer ner och ser alla banden. Det betyder väldigt mycket för dem, säger han.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se