Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gänget från Borlänge som aldrig missar Hela huset gungar

/

Annons

Nu är hösten här igen, och med det också Hela huset gungar. DD har träffat ett gäng som sätter en utekväll på Galaxen högst upp på sin partylista.

- Det är inte ovanligt att köa i över en timme. Detta berättar Fredrika Ahlfort Änges och Ronja Rieem, båda 23 år från Borlänge.
Köerna är något man få räkna med, 1300 personer brukar komma till Galaxen. Men den stora mängen folk skrämmer inte dem, tvärtom.
- Det är charmen! Det är bra atmosfär där. Man träffar alltid nya människor, och också en massa som man känner sen tidigare, säger Fredrika Ahlfort Änges. Ronja Rieem håller med.
Hon tycker att blandningen på folk är det bästa med Hela huset gungar.

Aldrig tråkigt

- Vi har aldrig haft tråkigt där, det har aldrig slagit fel. Det är ju tre dansgolv, och vi brukar växla mellan alla. Att dansa till gammeldans är ju inget man gör annars, men efter att ha svettats till schlager kan det vara kul.
De tar god tid på sig med förberedelserna. Och på förfesten brukar de vara minst tio stycken.

Jättebra vakter

Ronja Rieem säger att hon brukar gå in i duschen runt 15, och sen börjar stylandet. Gänget är urtypen för den publik som Hela huset gungar vänder sig till. Blandat killar och tjejer, och åldrarna går från 20 till 50.
- Första gången jag var där fick jag knappt komma in egentligen, erkänner Fredrika. Jag var kanske 18... Men kommer man dit och är städad, i ett gäng med äldre, är det inga problem. Vakterna är jättebra. Är du full och stökig kommer du inte in, hur gammal du än är.
Fredrika Ahlfort Änges gillar upplägget.
- Att det är en gång i månaden gör att man inte tröttnar, varje söndag efteråt längtar vi och laddar till nästa gång!
Märit Rönnols

Annons