Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gatumusik i företagsform

Ett 40-tal faluungdomar startar egna företag i sommar. Fyra av dem ska göra reklam för en konsert med gatumusik.
– Vi tycker att ungdomar har för få tillfällen att visa upp sig, säger deltagaren Daniela Söderlund.
LÄS ÄVEN: Jobb med osäker lön

För tredje året i rad köper Falu kommun in tjänsten "Roligaste sommarjobbet". Ungdomar från nionde klass och gymnasiet har startat företag som de ska driva under några veckor.

– Jag tyckte att det lät som en jättekul grej att få chansen att lära sig entreprenörskap och företagande, säger Daniela Söderlund.

Tillsammans med tre kompisar ska hon driva företaget Streetmusic RS. Under kommande veckor ska de spela på gator och torg i Dalarna. Målet är att samla in pengar och göra reklam för konserten "Allt och lite till" som de arrangerar på Arenan den 9 juli.

– Det är allt från band som spelar punkmusik till vår kompis som spelar tvärflöjt, säger Ida Hammarbäck.

I år deltar 43 ungdomar i "Roligaste sommarjobbet". Många har startat företag som arbetar med hushållsnära tjänster som fönsterputsning och gräsklippning. Andra exempel är en lådbilstävling till förmån för välgörenhet, en utebio och försäljning av egenbroderade örngott.