Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerhard Andersson: ”Jag har träffat Brage”

Han har ett år som huvud­tränare i Korsnäs bakom sig.
Nu kan Gerhard ”Gurra” Andersson vara på väg tillbaka till IK Brage.
– Jag har träffat Brage, bekräftar den förre målvaktsgiganten.

Han har tio säsonger som spelare bakom sig i klubben.
Nu är Gerhard Andersson aktuell för en ledarroll i IK Brage.
– Jag har träffat Brage och pratat lite allmänt. Det finns lite att fundera på, helt klart, bekräftar Andersson som dock understryker att han ännu inte har något konkret att ta ställning till.
– Jag vill få det mer tydligt för mig, vad som gäller och lite hur de har tänkt sig fullt ut. Det är svårt att ta ställning till något som inte är helt konkret också. Jag har lyssnat av och vi har haft en första dialog. Sen får vi se vad det mynnar ut i.

Vad är det för roll ni pratat om?
– Att jag i så fall skulle ingå i ledarstaben i någon form. Det är nog ingen som vill att jag ska snöra på mig några skor igen (skratt).

Säsongen med Korsnäs har gett blodad tand.
– Jag tog det här året för att känna efter lite och det har känts jäkligt bra och inspirerande på alla sätt och vis. I någon form kommer jag att syssla med fotboll nästa år, det är jag helt övertygad om.
– Men så länge jag inte har fått något konkret, så utgår jag ifrån där jag står i dag. Och det är ju med Korsnäs. Jag kör på med de åtaganden jag har.
Att Brage är en klubb som har betytt väldigt mycket för Gerhard Andersson är ingen hemlighet.
– Så är det ju, och jag har aldrig stuckit under stol med att den fortfarande gör det.

Lars Håkman, sportsligt ansvarig i Brages styrelse, bekräftar kontakten med Gerhard Andersson, men säger att han bara är ett av fle-ra namn som man tittar på.
– Vi håller på och sonderar terrängen på tränarsidan, inklusive de som vi har i dag. Nu tittar vi på alternativ, men det här styrs ju lite grann av vår ekonomi, vilken lösning vi ska ha.
– Vi har frågat vissa hur de ställer sig till olika alternativ, beroende på vilket före-ningen väljer.
Vilken väg man än väljer så är tanken att laget nästa år ska ledas av en huvudansvarig och en assisterande.

Kristian Bågefeldt/dt