Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gimmens fiskevårdsförening fick årets bronsfiskepris

Gimmens fiskevårdsförening fick årets bronsfisk, en utmärkelse som Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg delar ut.

Varje år delar Fiskevattenägarna ut Bronsfisken. Som ett sätt att uppmuntra alla som gör ett gott arbete i det tysta i och kring landsbygden. Man vill lyfta fram det goda som finns i samhället.

Lindfors första fisken

Första gången priset delades ut var för tio år sedan då Ingegerd Lindfors fick det för sitt goda arbete att aktivera kvinnor i föreningar.
På den tiden var dåvarande kommunalrådet i Jaak Kerstell engagerad i att hjälpa Gimmens fiskevårdsförening att hitta en bra ordning vid en del konflikter.
Därför tyckte han det var väldigt roligt att få vara med och dela ut priset till föreningen för arbetet med att få till stånd en bra miljö för kräftan i Gimmen.

Måste till snabbt

- Vi är stolta för det stora jobb vi gjort sen 2007 för att försvara kräftorna. Nu ligger vi med en bidragsansökan för att återinplantera kräftor. Då behöver vi pengar och hjälp från kommunerna, både Borlänge och Gagnef. Kräftorna är utrotningshotade. Det är viktigt att snabbt få ner kräftor i Gimmen, annars får vi signalkräftor igen, sa Gimmens fiskevårdsförenings ordförande Claes Svedberg.
Priset delades ut vid en träff vid konferensanläggningen Ratt Roder vid Västerdalälven mellan Djurås och Mockfjärd. Här åts det Nobellunch dagen till ära.
Vid träffen fick deltagarna också en del information av Jonas Hagborg om hur han utvecklat ett Lungsjöån till
ett populärt och exklusivt sportfiskevatten.


PER EKLUND
070-635 61 48
per.eklund@daladem.se