Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädje på Barn- och fritidsprogrammet

Annons

I höstas togs elever bara in på fritidsdelen på Barn och fritidsprogrammet. Nu kan elever söka barnskötarkursen på Karlfeldtgymnasiet igen.

När politikerna förra året beslutade att bara ta in elever på kursen till personlig tränare försvann ett ben av Barn- och fritidsprogrammet. Nu gläds elever och lärare över att barnskötarutbildningen kommer tillbaka.

– Vi tyckte det var dumt att ta bort den pedagogiska utbildningen, säger Ulrika Wing som är kursansvarig. Det behövs barnskötare och förskollärare, inte minst i Avesta. Vi vet att ungdomar valt att gå den utbildning på annat ort.

Många av de som går utbildningen väljer att läsa vidare.

– Det här är ett yrkes-program, men man kan inom programmet få behörighet till högskola för att läsa vidare, säger Ulrika Wing.

Eleverna har sammanlagt 15 veckors praktik och får möjlighet att känna på yrket och att få kontakter för framtida jobb.

– De får se hur kul det är att arbeta med människor.

DD pratar med några elever i trean som berättar om en bra utbildning, som ger en bred grund. De flesta tänker söka vikariat på förskolor innan de bestämmer om de ska läsa vidare.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se