Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjeyra när Borlänge RS vann

Fem lag startade och tre gick till omhoppning i A-finalen när Svärdsjö RK arrangerade en spännande avslutning av ponnyallsvenskan division 2.
Segern gick till Borlänge RS.

Annons

Borlänge hade ledningen med en poäng före Svärdsjö så det var öppet inför finalen.
Det såg riktigt bra ut i grundomgången men, som vanligt när det drar ihop sig till omhoppning där både fel och tid blir avgörande, fattas det en hel del i det taktiska upplägget. Klart bäst var Borlänge RS som med 4 fel bärgade segern, och därmed också slutsegern. Leksand slutade tvåa med 19 fel och Svärdsjö blev trea med 24 fel.

Det här gav en sluttabell med Borlänge RS på 39 poäng, Svärdsjö på 33,5 och Leksand på 32.
Borlänge RS vann även B-finalen, med sex lag till start, men här skulle man helst dra ner rullgardinen för det man fick se. Det var 22 startande på nivån lätt C (A-finalen i lätt B) och av dessa blev det bara tre nollor och hela tio uteslutna – mycket beroende på dålig och spänd ridning men också många ovilliga ponnyer.
Roligt med Borlänges hejarklack som gav tävlingen ett lyft. Rena glädjeyran.
På söndagen var det en lokal tävling för hästar med fyra klasser och det blev en hel del nollor i de lägre klasserna, men i de högre på nivån 1,10 meter saknades nollor och felen radade upp sig på fyra till åtta.

Olof Aspelin