Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gokartförare räddad vid dramatiskt olyckstillbud

En man i 40-årsåldern räddades möjligen till livet tack vare att det pågick folk-race-tävling på motorstadion i Amsberg på lördagen. Mannen har hyrt gokart och körde plötsligt av ännu okänd anledning av banan och rakt in i en vägg i en närliggande byggnad.

Olycksföraren andades inte och hade heller ingen hjärtfrekvens när han medvetslös drogs ut ur fordonet. Olycksorsaken är oklar med det finns teorier om att han möjligen kan han ha drabbats av sjukdom under färden och därför kört ut ur banan. På området pågick samtidigt folkracetävlingar med publik och arrangörer. Därför fanns det också såväl utbildad sjukvårdspersonal som ambulans på platsen.

Två sjukvårdare som befann sig där i anledning av tävlingarna var därför redan två minuter efter olyckan i färd med att försöka få ingång både hjärta och andning på olycksföraren.
De båda sjukvårdarnas snabba insats gjorde att både i gång både hjärta och andning kom ingång och 40-åringen kunde också mycket snabbt i ambulans föras till Falu lasarett där han fick kvalificerad vård.
Enligt uppgifter är mannen utom fara och sägs vara på gott humör.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se