Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Greider: Dags för Löfven att bli förbannad!

Annons

När moderatledaren Ulf Kristersson meddelar att han tänker rikta en misstroendeförklaring mot socialförsäkringsministern Annika Strandhäll, så är det inget annat än ett uttryck för lika delar valtaktik och ren förbittring. Det går dåligt för moderaterna. Partiet tappar till både KD och SD och något måste göras, hur ansvarslöst och kortsiktigt det än är. Ungefär likadant var det ju när moderaterna, tillsammans med bland annat SD, lyckades driva igenom den illa underbyggda så kallade servettskissen i höstas - allt för partiet, intet för landet!

 

Det brukar envist hävdas att vi nu har ett nytt politiskt landskap i Sverige och det är sant. Men i synnerhet moderaterna och deras vänner i det konservativa blocket vägrar att dra några slutsatser av det. När majoriteterna är osäkra krävs det, för att inte väljarna till slut ska känna att partitaktiken tar över allt, en långsiktighet och ett rimligt ansvarstagande. Att inte invänta Konstitutionsutskottets behandling av Strandhälls agerande är smått otroligt. Och att Liberalerna väljer samma väg är eländigt. Det verkar också som om borgerligheten känner en alldeles särskild solidaritet med höga tjänsteman som sparkas – Begler - men inte mycket med människor som drabbats av utförsäkring.

Det verkar också som om borgerligheten känner en alldeles särskild solidaritet med höga tjänsteman som sparkas – Begler - men inte mycket med människor som drabbats av utförsäkring.

Hur ska Löfven hantera detta? Han blev upprörd när Kristersson tog till misstroendeförklaringen. Centern har hittills avvaktat, vilket är klokare.

 

Den sittande Löfvenregeringen utsätts för den ena förödmjukelsen efter den andra – nyss var det kalabaliken kring försvarsberedningen där de borgerliga partierna inte vill ge en regering möjligheterna att hantera en hel statsbudget och väga alla intressen mot varandra utan istället kräver allt nu till militären utan eftertanke.

Det är hög tid för Löfven att visa mer än bara upprördhet gentemot de borgerliga partierna. Han har trots allt makten att utlysa ett extraval. Ett sådant skulle mycket väl kunna skicka Liberalerna till himlen och placera Centerpartiet tillsammans med SD. 

Det är hög tid för Löfven att visa mer än bara upprördhet gentemot de borgerliga partierna. Han har trots allt makten att utlysa ett extraval. Ett sådant skulle mycket väl kunna skicka Liberalerna till himlen och placera Centerpartiet tillsammans med SD.