Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Greider: Ja till misstroendeförklaring!

Arbetsförmedlingen

Verktyget misstroendeförklaring missbrukas, ja, när Vänsterpartiet hotar att söka stöd i riksdagen för att sparka arbetsmarknadsministern. Så är det. Invändningarna är många. Men, men - summa summarum tycker jag ändå att Vänsterpartiet gör rätt nu.

En försvinnande liten riksdagsminoritet gillar privatiseringen av Arbetsförmedlingen, AF. Inte ens arbetsmarknadsministern, Eva Nordmark (S), gillar nog att genomföra det här centerförslaget.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har ju också den goda smaken att klargöra att misstron inte riktar sig mot ministern ifråga. Det är sakfrågan det gäller.

Förmodligen är det dessutom åtskilliga centerledamöter som - i likhet med oroade centerkommunpolitiker ute i landet - också tvekar inför Martin Ådahls nyliberala baby, som kan få förödande konsekvenser för de arbetslösa. Särskilt om vi går in i en lågkonjunktur.

Stefan Löfven måste ju kunna ifrågasätta de effekter som ett förslag leder till och inte betrakta Januariavtalet som hugget i sten

Statsminister Stefan Löfven måste ju kunna ifrågasätta de effekter som ett förslag leder till och inte betrakta Januariavtalet som hugget i sten på Sinai berg. Det är bra att han nu pressas.

Blir det riktigt kaotiskt - så har han makten att utlysa nyval. Vinner högern då så har de ett par år på sig att visa hur löntagarfientliga de är.

Så låt Januariavtalet gunga till! Ändamålet får helga medlet!