Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson vinnare i RallyX On Ice i Sälen

RallyX On Ice är rallycrosstävlingen som går på is, denna gång var det Sälen och Lindvallen som arrangerade en deltävling. Vann gjorde ett välkänt motorsportsnamn, dock för första gången i rallycrossdisciplinen.

Den andra deltävlingen i RallyX On Ice, som arrangeras av STCC AB, avgjordes på Lindvallen i Sälen under fredagen. Vädret och förutsättningarna var de bästa tänkbara och publiken som besökte evenemanget var väldigt positiva till det hela.

En annan som också var positiv var Richard Göransson. Han vann nämligen sin första rallycross-tävling någonsin i den 17 förare stora tävlingen.

– Min första rallycrosseger någonsin, men också min första seger på några år oavsett disciplin. Det här känns sjukt skönt, sade en glad Göransson till rallyx.se efter segern.

LÄS MER: Rallycrossfest i Sälen – 17 anmälda

Bakom Göransson blev Kevin Eriksson tvåa – precis som i den första deltävlingen i Piteå. Han toppar nu mästerskapet efter två tävlingar, men kunde ändå inte riktigt känna någon glädje direkt efter målgång.

– Jag fick en bra start i finalen, men blev totalt omkörd och frånåkt av Richard. Jag får nog åka hem och träna lite, sa Eriksson till rallyx.se.

Göransson hade en hård fajt med Kevin Eriksson i finalen men när han väl kom förbi hade han inga problem att köra hem segern.

— Den enda svagheten var starterna och jag kom ut som fyra i finalen. Men annars var det bra fart i bilen och jag lyckades köra upp mig , sade Göransson som haft en riktigt bra vecka. På torsdagen meddelades nämligen att han skrivit kontrakt med Volvo i STCC och på fredagen vann han alltså sin första rallycrosstävling.

— 2016 kunde inte börja så mycket bättre, tillade en nöjd Göransson som tror på konceptet med rallycross på is.

LÄS MER: Eriksson: "Så var motorsportåret 2015"

Nästa deltävling körs i Åre den elfte mars.