Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grafik från 48 länder visas i Dalarna

I dagarna tre invigs nu International Print Triennal- Krakow-Falun 2013. 141 konstnärer från 48 länder är representerade med 288 grafiska verk. Falun, Rättvik och Smedjebacken får dela på verken som valts med ambitionen att demonstrera de fyra grafiska metoderna.

Annons

Olika versioner av Krakowtriennalen har under året visats i Oldenburg, Wien och Istanbul.
Dalarnas Museum och Falu Konstgrafiska Verkstad fick 2012 frågan om samverkan med det internationella grafiknätverket IPNet (International Print Network) och tackade ja tillsammans med Falu kommun.

I dag består IPNet av Krakow, Oldenburg, Wien, Istanbul och Falun, men kommer att utökas med Brno, London och Madrid. Representanter från samtliga städer kommer att sammanstråla i Rättvik, Falun och Smedjebacken under invigningsdagarna 13,14 och 15 december.
– Vi har velat visa hur konstnärer från olika delar av världen använder sig av grafiken, säger Anne Seppänen, konstintendent på Dalarnas Museum och Modhir Ahmed, föreståndare för Falu Konstgrafiska verkstad. De har också ingått i juryn och för Dalarnas del valt ut de 288 verken.
Av de 141 konstnärerna kommer 20 från Norden – nio från Sverige, sju från Finland och två från vardera Danmark och Norge.

Eva Lidén