Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greppa fiskespöt och var med i DD-fisket

Artikel 6 av 7
DD-fisket
Visa alla artiklar

Nu är sommarmånaderna på ingående, vilket betyder att det är dags igen för Dala-Demokratens populära tävling; DD-fisket.

Det är faktiskt den 59:onde gången som tävlingen arrangeras och därmed också den äldsta tävlingen i DD:s historia.

Tävlingen går till som så att det varje sommarmånad finns möjlighet att delta. Du kan alltså tävla under hela sommaren om du skickar in nya uppgifter på nya fiskar.

De fiskar som det tävlas i är öring, gädda, abborre och regnbågslax. Fisken ska ha tagits i Dalarna och den med störst fisk vinner. De som placeras på första, andra och tredje plats i samtliga fiskegrupper får fina priser som hämtas från fiskebutiken Vestlis fiske. Vinnarna i varje etapp är dessutom direkt vidare till finalen som arrangeras den 25 september i Ljustjärn norr om Nyhammar. Förutom äran att vinna tävlar man då om ett presentkort på Vestlis fiske till ett värde av 3000 kronor.

Fakta:

Tävlingsklasser är: abborre, gädda, öring, regnbåge. Etapp 1 pågår 1-30 juni, etapp 2: 1-31 juli, etapp 3: 1-31 augusti. Det är öppet för alla att delta och du kan vara med i samtliga etapper om du vill.

Endast fiske med spö är tillåtet. De tre med störst fisk i varje gren får presentkort från Vestlis Fiske i Borlänge. Vinnarna i varje gren har möjlighet att vara med i höstens final, den 25 september i Ljustjärn norr om Nyhammar, där man tävlar om ett presentkort på Vestlis fiske till ett värde av 3000 kronor.

Använd forumuläret nedan eller maila in fiskens vikt, samt uppgifter på var den fiskats, av vem och hur mycket den vägde (gärna längd också). Roligt är om en bild bifogas.

Uppge ålder av deltagare under 15 år.

Juni månads fiskeresultat vill vi ha senast den 30 juni. Använd formuläret nedan eller skicka e-post med alla uppgifter. Deltagandet i DD-fisket är gratis.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips