Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripen för sexbrott – åtalas för misshandel

26-åringen greps och begärdes häktad för våldtäktsförsök. Redan när det rapporterades i DD hörde dock offret av sig och försäkrade att hon inte utsatts för något sexövergrepp. Vilket nu framgår också när 27-åringen åtalas för misshandel och rättsövergrepp.

26-åringen har en lång historia som missbrukare och kriminell och dömdes så sent som i april för grov kvinnofridskränkning mot en annan kvinna. För att ge honom chans att komma till rätta med missbruket fick han skyddstillsyn med behandlingsplan.
På morgonen 23 oktober kallades polis till en lägenhet där han och offret för vad han nu åtalats för fanns. Kvinnan var illa tilltufsad, med svullnader och rodnad i huvud och ansikte. Hon berättade om att de blivit osams och bråkat om sex.
26-åringen anhölls därför för våldtäktsförsök. Något hon kraftfull protesterat mot.
– Det började med att han ville ha sex, men när jag sa nej rättade han sig efter det. Sen blev han grinig ändå och blev våldsam, men det var absolut inget våldtäktsförsök, försäkrade hon i DD 27 november.

Nu åtalas 26-åringen för slag i ansiktet, drag i håret, för att ha dunkat kvinnans huvud i en vägg, knuffat henne i bröstet och dragit hårt i hennes trosor, allt betraktat som misshandel. Vidare åtalas han för övergrepp i rättssak då han hotat skada henne om hon skulle anmäla misshandeln.
Slutligen åtalas 26-åringen för skadegörelsen då han under bråket med kvinnan vridit sönder en vattenkran och slängt den mot en dörr som skadats. 26-åringen häktades 26 november och sitter kvar i väntan på rättegång.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se