Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt för golfklubben

Över 10 000 spelande medlemmar och gäster, en ökning med 40 procent, och – trots inbrott, stölder och maskinhaverier – ett plusresultat.
– Vi gör vårt bästa år sedan 2007, berättar Benny Astor, som blir kvar som klubbchef och vd i Gagnef golfklubb.

Motgångar i form av maskiner som gick sönder, inbrott och stölder av bland annat diesel och verktyg gjorde under våren och sommaren stora hål i klubbens ekonomi. Arbetsglädjen och framtidstron naggades i kanten när värden för flera hundra tusen gick förlorade.

Men de anställda och medlemmarna klarade krisen. En medlem sköt till 50 000 och andra bidrog med lika mycket. Och besökarna strömmade till för att spela.
– Vi har en av Dalarnas billigaste banor i och med att vi inte har någon insats, utan enbart en spelavgift. Och det är lätt att få tider och komma ut på banan. För många är det vardagslyx att inom 5-20 minuter kunna komma ut och spela golf till en rimlig kostnad, förklarar Benny Astor.

Klubbens likviditet är visserligen ansträngd, men den gör ett plusresultat – inte minst tack vare banägare och samarbetspartners – och Benny Astor hyser tillförsikt inför framtiden. Han planerar satsningar på bland annat äldre seniorer, både herrar och damer, social gemenskap och inte minst på juniorer.
– Vi söker en samarbetspartner som kan hjälpa oss med finansieringen av 50 juniorset, berättar han.
Alla greener har varit och kommer att vara ”lite långsamma” och likvärdiga.
– Banan erbjuder utmaningar för den skicklige spelaren och är trevlig för ”folkgolf”.

Benny Astor är mycket nöjd med klubbhuset och restaurangen, där det just nu planeras för julbord. Vid det kommande månadsskiftet avslutas säsongen och personalen går hem. Klubbchefen och vd:n har redan skrivit på ett nytt anställningsavtal inför kommande säsong.
– Det är en fantastisk anläggning och klubb.

Kent Olsson/DT