Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld till Civil War

Nya bandet Civil War har fått en riktig raketstart. Nu har de sålt guld i Sverige med debutskivan The Killer Angels.

Prisade 20 000 exemplar. Så många skivor ska man sälja i Sverige för att tilldelas guldskiva. Det har Falun/Borlänge-bandet Civil War gjort.
– Fruktansvärt kul, och väldigt oväntat. Allt har gått så himla bra, folk är så snälla mot oss, säger trummisen Daniel Mullback.

Han och de andra i bandet är på plats i Budapest för att vara huvudnumret på Metal War Festival på fredagskvällen. I samband med spelningen ska bandets skivbolag komma ut på scenen för att offentligt tilldela medlemmarna guldskivorna.

Fyra av medlemmarna i Civil War, Daniel Mullback, Rikard Sundén, Oskar Montelius och Daniel Myhr, är som bekant forna medlemmar i Sabaton, innan de hoppade av bandet förra året. Men på senaste Sabaton-skivan, Carolus Rex, var de fortfarande med i bandet, och den skivan har både sålt guld och platina, vilket betyder att de fått ta emot guldskivor från två band.
– Det är svårt att jämföra vilket som känns roligast, Sabaton är ju så mycket större, jag känner mig bara tacksam, säger Mullback.

Hur följer ni upp den här succéstarten?

– Ja, det blir ju fler förfrågningar. Vi kommer att göra ströspelningar under hösten och sen finns det en del planer för nästa år som inte är spikade än, men det är mycket roligt som händer och kommer att hända.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se