Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldfärgad Passat intressant för polisen

En guldfärgad personbil av märket VW Passat har blivit intressant för polisen i den fortsatta utredningen om 53-årige Grängesbon Lennart Engbergs död i vägkorsningen vid Finnsviken under natten till måndagen.
– Vi vill att de som färdades i bilen ska höra av sig till oss, säger Leif Olsson, förundersökningsledare vid dalapolisens trafikenhet.

Det var vid 05-tiden på måndagsmorgonen som en taxichaufför anträffade Engberg livlös med svåra skallskador intill refugen där länsväg 245 ansluter till riksväg 66.
Kroppen är förd till Rättsmedicinska i Uppsala för röntgen och obduktion. Någon rapport om resultatet hade ännu på fredagen inte kommit dalapolisen tillhanda.
Under tiden fortsätter polisen att jobba förutsättningslöst med fallet och bearbetar de tips som under veckan inkommit från allmänheten.

Det för närvarande hetaste tipset uppges vara om en guldfärgad bil av märket VW Passat, oklart vilken årsmodell.
– Den ska ha setts köra från Ludvika i riktning mot Nyhammar någon gång under natten till måndagen. Det är ju inte så många guldfärgade Passater ute på vägarna vid den tiden på dygnet, fortsätter Olsson, som av utredningstekniska skäl inte närmare vill gå in på varför tipset om den aktuella bilen är så intressant.
– Någon har sett bilen och nu vill vi komma i kontakt med den eller de personer som färdades i den, tillägger förundersökningsledaren.
– De kan ha gjort iakttagelser som är av värde för utredningen när de körde förbi Finnsviken och vi vill att de hör av sig till oss (11414), tillägger han.

Samtidigt fortsätter polisen att följa upp de övriga tips, ett knappt tiotal, som inkommit under den gångna veckan.
– De som ännu inte har hörts kommer att höras och vissa av tipsarna kommer att höras ytterligare. Men fortfarande gäller att vi vill ha in fler tips som kan leda utredningen framåt. Inga tips är oviktiga när vi värderar dem. Låt oss avgöra om det finns substans eller inte.

Värdefullt i sammanhanget är också om det finns personer som kan ha varit i kontakt med den avlidne dagen eller timmarna före händelsen i Finnsviken.
Enligt Olsson utgår polisen fortfarande från att det på något sätt handlar om en trafikolycka. Men det förekommer spekulationer om att Engberg kan ha dumpats på platsen.

– Det är relevanta funderingar och ingenting kan uteslutas. Vi följer utredningsläget och prövar bemanningen fortlöpande i avvaktan på rättsläkarens bedömning. Den kommer att väga tungt när vi avgör hur ärendet ska hanteras fortsättningsvis, säger Anders Landén, operativ chef vid dalapolisen.
– Vi jobbar brett och agerar utifrån den kunskap vi samlar på oss om den tragiska händelsen.

Freddy Nylund/DT