Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldtränaren är tillbaka i IBF Falun

Andreas Lundmark, 39, tog SM-guld med herrarna i våras – sedan la han av.

Men nu är guldtränaren tillbaka i damlaget, med en offensiv målsättning.

– Det är svårare att få 450 elever att klara matten på Forsaklackskolan än att vinna SM-guld med Faluns damer.

IBF Faluns damer har en tuff tid bakom sig.

Efter att Joachim Paulsen hoppade av som huvudansvarig och assisterande tränaren Peter Hinders tog över har laget radat upp tre raka förluster och ligger utanför SM-slutspel.

På tisdagskvällen agerande klubben – och plockade in Andreas Lundmark som ny huvudtränare

– Rent sportsligt, jag ska inte säga att det varit katastrof för det har det inte varit, däremot så är det inte på den nivå vi önskat. Vi hoppas att det här ska bli en vitamininjektion för laget. Det blir en tuff andra del på säsongen, säger IBF Faluns sportchef Patrik Bäck.

Andreas Lundmark tränade Faluns damer 2007-2010 och ledde laget till SM-final 2009.

2010 tog han över herrlaget.

När han slutade i våras hade han fört herrarna till två raka SM-semifinaler och avslutat med föreningens första SM-guld.

Det är ett pressat damlag han tar över nu, som har fyra poäng upp till slutspelsplats med 14 matcher kvar att spela.

– Jag kommer att gå för medaljer och om det är rimligt eller inte det skiter jag i. Jag lockas av att skrälla. Det är lockande att få vara underdog. Hela Falun har byggt upp en underdogkänsla.

Ser du verkligen att det skulle kunna räcka till en SM-final?

– Det var nästan en lika stor skräll när vi gick dit med damerna första gån-gen. Det kanske är långsökt, men det är svårare att få 450 elever att klara matten på Forsaklackskolan (Lundmark är rektor där) än att vinna SM-guld med Faluns damer. Jag ser det här som en rimligare chans.

IBF Falun möter Karlstad i omstarten av superligan den 21 december.

– Sju eller en poäng upp till strecket är stor skillnad. Det är klart det är en viktig match. Men, det är 13 matc-her efter det också. Man kan inte måla upp det som en ödesmatch.

Markus Bäckström
markus.backstrom@dt.se