Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunde mitt i nattduell

Nu kan Dalarnas kändisar andas ut. Robin Bryntesson är på väg att rulla ut ur Dalarna, en av de sista som drabbades av Robin var Gunde Svan som blev en i raden att utmanas av Robin, eller ”Brynte” som han också kallas.

Robin jobbar med sitt projekt ”Sockertoppen”, ett sätt att aktivera och stödja barn med diabetes. Något som han själv drabbades av när han var 17 år. Under sommaren rullar Robin från hemorten Rossön hela vägen till Trollhättan på rullskidor.
– Syftet är att samla in pengar till Sockertoppen, men också att informera om diabetes. För den som drabbas av det handlar det inte om att kasta yxan i sjön utan över sjön, säger Robin.

I Sälen och Mora var han i full gång under cykelvasan, då han bytte rullskidorna mot cykel. Men på söndagen efter Cykelvasan spände han på sig rullskidorna och stakade mot Vansbro.
– Gunde har lovat att möta mig tre mil före Vansbro så vi ska åka rullskidor tillsammans, hälsade Robin på lördagskvällen.

Därmed åkte ytterligare en kändis på en utmaning från Robin.
– Jag använder ett uttryck som jag lärt av Gunde att ingenting är omöjligt, säger Robin, när de två rullade in i Vansbro.
– Gunde skulle ju ha varit med i Mästarnas mästare, men tvingades tacka nej. Nu ska han få prova den utmaning jag har med mig med glasstavarna, säger Robin.
Han ställde upp ställningen med de fem glasstavarna, mätte upp avståndet och gjorde klart för utmaning.
Sedan blev det allvar, Gunde krävde att det skulle skiftas sida mellan runderna och så blev det. Men grenen, den vann Robin i avgörande tredje försöket.

Gunde kunde däremot trösta sig med att vinna utmaningen att torka sig snabbast efter genomförd dusch.
– Tyvärr blev det ingen Mästarnas mästare i fjol för min del och i år hinner jag inte. Jag har nu fullt upp med att färdigställa tv-serien ”I huvudet på Gunde Svan” som jag jobbar med åt TV4, säger Gunde.

Nisse Schmidt/DT