Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Lärka tycker kommunen har gjort ett stort misstag

- Köp tillbaks golfanläggningen i Rista.
Uppmaningen riktas till Gagnefs kommunledning och kommer från förre moderatpolitikern Gunnar Lärka.
- Misstaget att låta golfbanan övergå i privat ägo måste repareras, säger han.

Gunnar Lärka, som under tre mandatperioder var invald i Gagnefs kommunfullmäktige, tycker att det var ett misstag av kommunen att låta den värdefulla anläggningen hamna i privat ägo. Han ser också att det ideella arbetet, som varit klubbens signum, tryter sedan ägarbytet.
- För en tid sedan hölls kommunmästerskapet i golf i Rista och det blev en väckarklocka för mig. Det var bara hälften så många deltagare som tidigare år. Orsaken är att engagemanget har minskat betydligt sedan det privata övertagandet av banan, säger han till DD.

Bör agera

- Till och med fritidsutskottets ordförande Christer Iversen har lämnat klubben och har börjat spela på en annan bana. Varför, undrar Gunnar Lärka som tycker att kommunledningen bör försöka köpa tillbaka anläggningen och därefter teckna ett skötselavtal med golfklubben:
- Då kommer säkert glädjen och engagemanget tillbaka. Kanske kan klubben på sikt ta över anläggningen igen.

Ingen klausul

Gunnar Lärka har i insändare fört fram att det i kontraktet med den nya ägaren finns en återköpsklausul som ger kommunen möjlighet att köpa tillbaks anläggningen.
Här har han varit felinformerad.
- Någon sådan klausul finns inte. Kommunen har ingenting med affären att göra utan det var en sak mellan mig som konkursförvaltare och köparen, säger advokat Magnus Wahlberg som ombesörjde försäljningen efter att företaget Gagnefs Fritid AB gått i konkurs.
Fritidsutskottets ordförande Christer Iversen (FP) säger till DD att han håller med Gunnar Lärka om att det hade varit bra om kommunen övertagit ägandet av anläggningen.

Inget intresse

- Jag har framfört det inofficiellt till de andra partierna men ingen är intresserad.
Iversen säger att han inte längre är medlem i Gagnef golfklubb av bland annat ekonomiska skäl.
- Jag ställde lojalt upp och betalade först 4 000 kronor som tillskott till klubben, och därefter 2 000 kronor. De sistnämnda fick jag tillbaks men 4 000 försvann.
Efter det nappade jag på ett bättre erbjudande från golfklubben i Säter där man för 3 000 kronor får spela i Säter, Leksand och i Hagge i Ludvika.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS