Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnel bjöd ut en del av sitt livsverk på loppis

- Jag har alltid sytt och stickat och jag får inte plats med allt, säger Gunnel Classon som bjöd ut en del av sitt livsverk på loppis i Globen i helgen.

Gunnel Classon och hennes sambo Erik Svensson har massor med julbonader och dukar, fint broderade på sitt bord i Globen.
- Barnen har fått det de velat ha. Och när vi flyttade ihop blev det dubbelt upp av mycket, och jag gillar loppis, berättar hon.
Att prislapparna ibland inte ens täcker hennes materialkostnader tar hon lätt på. Med ett handarbete i händerna har hon aldrig någonsin haft tråkigt.
- När jag inte sytt och stickat har jag sportat mycket, säger hon glatt.

Gudrun gillar också loppis


Gudrun Granqvist som beundrar Gunnel Classons julbonader berättar att hon också gillar loppis.
- Det är roligt att fynda. Men det är lika roligt att träffa folk, säger May Andersson samtidigt som hon synar tekoppar på Caroliona och Emma Roos bord.
- Tio kronor för alla nio, det kan man kalla ett fynd, utbrister hon.
Marita Nilsson får hjälp av sin mamma Elvy Nilsson vid sitt bord.
- De är efter farfar och farmor, berättar hon om en grupp kopparbunkar.


Det är roligt med loppis


- Det är roligt med loppis. Det blir visserligen inte mycket över när lokalhyran är betald. Men jag och min fru passar på att göra oss av med lite grejer vi inte behöver samtidigt, säger Rolf Sahlin som hyrt lokalen i Globen.
När jag är på väg ut möter jag May Andersson och hennes man Axel igen. De berättar att de precis träffat en värmlänning.
- Det känns som samma folk. Vi har bott här i 37 år men vi kommer från Värmland.


KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se