Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafs föll, men klarade sig kvar i ettan

Gustafs föll med 1–3 (1–2) mot tabelltvåan Tierp I den sista omgången i division 1.

Nu gjorde det inget när Roslagsbro förlorade med 3–5 i sin sista match i serien och därmed får ta steget ned i division 2.

Det var täta kontakter mellan Gustafs och Roslagsbro. Om Roslagsbro skulle ha vunnit mot Täby var Gustafs piskat att också vinna sin match mot Tierp. Det såg hotfullt ut i pausen när Roslagsbro hade 2–2 i sin match.

– Jag hade stenkoll på vad som hände i Roslagsbro, säger gustafstränaren Lasse Fallgren.

Spelarna fick däremot inte veta något. Enda rapporten kom när slutsignalen hade ljudit i Roslagsbro. Då fick spelarna i Gustafs veta resultatet och att de var kvar i ettan även när det blev förlust.

Det verkade som om spänningen i nedflyttningsstriden satt sina spår hos spelarna. I början var det spänt och virrigt i försvarsspelet, vilket gjorde att Tierp hade tagit ledningen med 2–0 redan efter elva minuter.

– Fram till den tolfte minuten var vi inte bra, men under de 78 sista minuterna var vi bättre än Tierp, säger Lasse Fallgren.

Anna Boström kunde också ordna en välförtjänt reducering i mitten av halvleken. Sedan radade Gustafs upp chans på chans utan att lyckas få bollen i mål.

Mesta målsumpare var Tyra Kajgård. Två gånger i första halvlek och lika många gånger efter paus var hon helt fri med målvakten Emma Sundström utan att kunna överlista henne.

– Sett till alla målchanser borde vi faktiskt ha vunnit matchen, men det gäller ju att utnyttja målchanserna också, säger Fallgren.

För Tyra Kajgård var det sista matchen i Gustafs.

– Hon skrev på för Sirius på lördagen och vi önskar henne lycka till, säger Fallgren.

Det kunde ha blivit en fantastisk sista match för Tyra om hon varit lika effektiv som hon varit tidigare under hösten. Men bara att vaska fram så många målchanser vittnar om hur bra hon är.

– Jag är stolt över hela laget. Vi har massor av lovande tjejer och nästa år skall vi inte dras in i någon bottenstrid, säger Lasse Fallgren.

Målen: 0–1 Emily Dowd (4), 0–2 Amanda Bruksås (11), 1–2 Anna Boström (22), 1–3 Lisa Hägglund (90+2).

Domare: Johan Söderström.

Publik: 160.

Sven-Erik Karlsson