Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson rammad på rekognoseringen

Vansbroföraren Hasse Gustafsson hade en dramatisk onsdagsträning inför Svenska Rallyt. Han blev påkörd av en av Martin Prokops servicemän.

Annons

– Han kom på tvären rakt in i en kurva. Vi hann nästan stanna och svänga ut i snövallen men han smällde in i oss i säkert 100 kilometer i timmen. Han hade en Mitsubishi Evo 8, en häftig bil med fyrhjulsdrift så han ville nog leka lite, berättade Gustafsson.
Händelsen inträffade mellan två sträckor och Gustafssons träningsbil var rejält kvaddad efter smällen.
Gustafsson själv blev förstås upprörd och förklarade tydligt för fartdåren att det bara var att skaka fram en annan bil så att han kunde fortsätta rekognoseringen.
– Deras teamchef ordnade en ny bil åt oss och vi lyckades genomföra träningen men det var på håret att vi hann, sade Gustafsson.
Gustafsson får för övrigt äran att starta först i årets rally. Han och ukrainaren Oleksii Tamrazov är första par ut i torsdagskvällens inledande jipposträcka på Färjestads travbana i Karlstad.

Lars Ingvar Eriksson