Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafstränaren Tomas Hultgren efter derbysegern mot Kvarnsveden

Annons

Gustafs fick sin revansch på Kvarnsveden efter derbyförlusten i våras. Den här gången blev det en seger med 2-1 vilket var ett synnerligen rättvis resultat.
- En klockren insats, säger Gustafstränaren Tomas Hultgren.

Se filmklipp i artikeln!

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Kvarnsveden inledde förvisso piggt men Gustafs tog tidigt över kommandot och behöll det resten av matchen. Det började med ett mål redan i den femte minuten då Anna Nykvist blev helt fri efter Sara Sissalas fina framspelning och med en elegant lobb kunde Nykvist ge Gustafs ledningen. Hemmalaget behöll sedan initiativet halvleken ut och kunde ha fått in ytterligare en boll innan pausvilan.
Den andra halvleken blev en mer tillknäppt historia men de chanser som vaskades fram var Gustafs. De hade sedan bra koll på Kvarnsveden som inte tilläts skapa några heta chanser.
- Vi har ju en riktigt bra backlinje som gjorde det väldigt bra, säger Hultgren.


Friläge

Med tio minuter kvar kom 2-0 till Gustafs och återigen på ett friläge, denna gång genom Sofia Öijar som behärskat rullade in bollen. Kvarnsveden fick visserligen in en reducering på stopptid genom Chelsea White men det var alldeles innan slutsignalen. Gustafs fick därmed sin revansch och vann med 2-1.
- Viljemässigt var det här en av våra bästa insatser för säsongen. Spelmässigt är vi inne i en riktigt bra trend, säger Hultgren.

Skönt för självförtroendet att få vinna ett derby?
- Ja, visst är det så men samtidigt vet vi att vi är ett bra lag så egentligen är jag inte ett dugg förvånad att vi vann, säger Hultgren.
Tränarkollegan i Kvarnsveden, Björn Lindén, var givetvis inte lika munter efteråt.
- Tung förlust såklart men det kändes rättvist. Gustafs var hetare än oss och vann närkamperna. Vi fick inte till passningsspelet och hade svårt att skapa chanser.

Jennifer Nobis gjorde debut. Vad säger du om hennes insats?
- Hon fick en dryg timme och gjorde det godkänt tycker jag. Syns att hon har kvaliteter.
Härnäst väntar Östersund hemma på lördag för Kvarnsveden.
- En viktig match för oss och det gäller nog att vi vinner där, säger Lindén.

DAVID HELLSING


Gustafs-Kvarnsveden 2-1 (1-0)
Mål, 1-0 (5) Anna Nykvist, 2-0 (80) Sofia Öijar, 2-1 (90) Chelsea White.
Varningar, Kvarnsveden: Tina Heurlin (24)
Domare: Mikael Lindfors, Avesta.
Publik: 566

Gustafs: Nina Fellbrant - Denise Sundberg, Lina Cederhorn, Therese Lückner, Marie-Louise Johansson-Skålberg - Anna Nykvist, Sara Sissala, Sophia Hedman, Fredrika Eriksson - Anna Boström, Sofia Öijar. Avbytare: Johanna Arnberg, Joanna Snell (75), Malin Holmgren, Rebecca Rudner.
Kvarnsveden: Angelica Bengtsson - Sarah Elnicky, Sarra Ashley Möller, Marie Salander, Michaela Hermansson - Elin Magdalena Nyman (59), Jennifer Jonasson, Tina Heurlin, Emma Enström (65) - Jennifer Nobis (59), Chelsea White. Avbytare: Sandra Rundgren, Anna Karlsson, Katya Salguero, Julia Roddar (59), Linda Brännström (65), Maria Liljenborg (59), Josephine Löfgren.


Fotbollsderby
Uploaded by Dala-Demokraten. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.