Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haags starka form vapnet mot backarna

Anna Haag var inte riktigt kompis med sprintbanan i Stockholm.Hon är inte heller jätteförtjust i de tuffa backarna på Lugnet.
Men lyckligtvis talar formen för henne.– Jag vill ha en bra avslutning på världscupen.

I onsdags var det sprintfinal i Stockholm och nu väntar de allra sista tävlingarna i världscupsfinalen.
Under fredagen åker damerna 2,5 kilometer fristil, på lördagen masstart 10 kilometer klassiskt och på söndagen jaktstart 10 kilometer fristil.

Polskan Justyna Kowalczyk leder just nu världscupen och med sig i toppen har hon flera norskor, däribland Therese Johaug, Kristin Störmer Steira och Marit Björgen.
Anna Haag har varit i väldigt bra form den senaste tiden, även om taskig taktik kostade henne en del på sprinten i Stockholm.
– Det där att åka sprint taktiskt, det är inte jag bra på alltså. Men det var ändå ett av mina bättre lopp i Stockholm, även om jag och den banan inte riktigt är kompisar, säger hon.

Nu är hon glad att kroppen är pigg och stark inför tävlingarna i Falun, och ser särskilt framemot lördagen.
– Säsongen började inte så bra, men jag har tävlat mycket och det är mycket skönt att formen kommit nu på slutet, så att man får avsluta den bra. Det ska bli kul att köra i helgen.
– Det vore jättekul att åka med samma kropp som på de sista distanserna i VM, säger hon.
På SM var Anna Haag stark uppför, men hade problem med den branta nerförsbacken, där åkare efter åkare körde omkull.
– Jag hade en av de sämsta tiderna utför på SM.
– Jag plogade hela vägen ner. Så det kommer att bli...intressant.

Louise Sundström/DT