Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglöf fortsätter att imponera

Daniel Haglöf fortsätter att vara best of the rest i årets STCC. I Tierp körde han in på fjärde plats och var återigen bästa förare bakom giganterna Volvo och BMW.
– Jag är jättenöjd, vi hade en bra utveckling i loppet, sade han.

Borlängeföraren låg i topp i fredagens två testpass och i lördagens kval tog han sig till tredje kvalomgången (Q3) där de fem snabbast gör upp om de bästa startpositionerna.
Han orkade inte riktigt utmana i sista omgången och fick nöja sig med femte startrutan.– Vi lyckades inte nyttja spetsgreppet i Q3, sade han utan att vara allt för missnöjd.
– Vi är det enda teamet förutom Volvo och BMW som tagit oss till Q3 i år, två gånger dessutom.

Haglöf fick ingen bra start, han tappade en placering på första varvet men det stod snart klart att han hade bra fart i sin Saab.
Han jagade Volvoföraren Linus Ohlsson och så småningom tog han sig förbi.
– Jag ville vänta på rätt tillfälle innan jag attackerade Linus, för mig var det viktigt att ta hem ett bra ­resultat i racet. I och med fjärdeplatsen tog Haglöf greppet om att vara best of the rest bakom Volvo och BMW. Han ligger sjua totalt och har plockat poäng i varje race den här säsongen.

Tomas Engström tvingades bryta efter en incident med prins Carl-Philip under första varvet.
– Skitdåligt av prinsen, vi ska köra 32 varv och vi ligger sist. Då kan han väl ta det lugnt på första varvet, sade Engström.
Engström hade en del problem i kvalet och kunde ­inte sätta någon bra tid. Annars var han nöjd med bilen den här helgen.
– Tråkigt att vi inte fick ­visa att vi var snabba. Bilen uppför sig helt annorlunda nu än mot tidigare, sade han.

Avestateamet Brovallen Design fick nöja sig med en sjundeplats genom Jocke Mangs. Alx Danielsson bröt.
Som väntat avgjorde Thed Björk årets mästerskap ­redan på Tierp. Han blev trea och det räckte för att säkra titeln. Richard Göransson vann loppet.
I V8 Thundercars var återigen Andreas Ahlberg bäst av dalaförarna med en sjätteplats i första racet.
I andra racet bröt han. Andreas Ahlberg ligger tia totalt.

Lars Ingvar Eriksson