Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglöf och Kressner klara för STCC-start i dalateam

Daniel Haglöf fortsätter som förare i PWR Racing och bildar därmed en stark duo med Robert Dahlgren.
Det är även klart att Stockholmaren Reuben Kressner tar plats i ett annat dalateam, Brovallen Design.

Annons

STCC-premiären närmar sig och startfältet växer och växer.

Nyligen presenterade PWR Racing sin siste förare. Det blir, inte alldeles oväntat, delägaren Daniel Haglöf, som tar den andra platsen i Seat Dealer Team tillsammans med Robert Dahlgren.

– Först och främst känns det enormt kul att STCC ser ut att få det största starfältet på många år, kanske någonsin. De nya framhjulsdrivna TCR-bilarna passar mig perfekt, säger Haglöf i ett pressmeddelande.

Teamet har hunnit med en del tester utomlands, men säsongen startar officiellt med tester på Knutstorp den 26-27 april.

Totalt har PWR Racing fyra förare med i STCC. Förutom Haglöf och Dahlgren i Seat Dealer Team kör även Mikaela Åhlin Kottulinski i Junior Team och Peter Wallenberg i Customer Team.

Även dalateamet i söder, Brovallen design, har klart med en förare. Det blir Stockholmaren Reuben Kressner. Han debuterade i STCC förra säsongen och nådde en fjärdeplats som bäst i ett av heaten i Karlskoga.

– Jag och Reuben började prata lite löst om det här i höstas och samtalen fortsatte under vintern. Vi i teamet pratade med våra partners och Reuben pratade med sina och tillsammans hittade vi en lösning, säger teamchefen Tobias Johansson.

Därmed är platsen i en av teamets två Audi-bilar fylld.

– Vi för diskussioner med flera olika förare, men för oss är det inte avgörande att bilarna enbart körs inom STCC. Självklart är vårt mål och ambition att vi ska tävla med båda bilarna i kungaklassen, säger Johansson.

Klar för en start i STCC är även Andreas Ahlberg, Avesta, som de senaste åren har kört i V8 Thundercars.

Premiären i STCC avgörs den 6 maj på Ring Knutstorp.