Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktades för mord

Den 49-årige borlängebon som greps efter larmet om dödsmisshandeln i Vikmanshyttan på lördagsnatten, har häktats.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

49-åringen hade inget att erinra mot åklagarens skäl till häktning, vare sig när det gällde häktningen i sig eller de särskilda restriktioner som han skulle komma att meddelas.

49-åringen verkade sammanbiten men gav ett samlat intryck.

På åklagaren Christoffer Magnussons begäran hölls häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar, med hänvisning till förundersökningssekretessen. Försvarsadvokaten hade inget att invända mot beslutet.

Det gavs därefter inga kommentarer om vad som ska ha utspelat sig i huset i Jälkarbyn där en 51-årig man hittades död vid fyratiden på lördagsmorgonen.

Enligt polisen ska gripandet av 49-åringen ha gått lugnt till väga, då han överlämnade sig själv. Lägenheten där morddramat utspelade sig tillhörde den avlidne 51-åringen. Det fanns även en kvinna i bostaden som ska ha varit fysiskt oskadd.

Tingsrätten beslutade att den mordmisstänkte 49-åringen ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning, vilket brukar innebära en mindre sinnesundersökning i form av ett timslångt läkarsamtal. Detta för att utreda om brottet begåtts under en allvarlig psykisk störning.

Varken 49-åringen eller brottsoffret ska vara kända av polisen sedan tidigare. Händelsen i Vikmanshyttan har uppmärksammats stor i sociala medier och många reagerar med förvåning.

49-åringen är till att börja med häktad fram till den 10 januari, vilket är det datum då åtalet ska vara väckt.

Johan Källs
johan.kalls@dt.se