Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Hällarnabadet påverkas inte”

NCC lägger inom någon vecka sista handen vid bygget av ABB:s nya högbyggnad för tester av brytare. Inom något år ska två ytterligare industrihallar byggas nere mot Hällarna.

Annons

Hällarna är naturbadplats i Väsman, inklämd bakom ABB, och vi frågar ABB:s fastighetschef Tommy Johansson hur det blir med gång- och cykelvägen utefter Väsman samt själva badplatsen?
– Hällarnabadet påverkas inte. Vi håller oss innanför staketet. Vi äger inte marken utanför, svarar Tommy Johansson.

Sedan i somras har NCC byggt industrihallen åt ABB, en 28 meter hög byggnad ner mot Hällarnabadet - fast innanför industriområdet - som ska brukas för dels tester av brytare, dels som montagehall.
20-miljonersbygget planeras stå färdigt i slutet av februari. Bredvid pågår återuppbyggnaden av högeffektlaboratoriet, som fick bland annat invändig totalskada efter storbranden för nästan exakt ett år sedan.
– Återuppbyggnaden pågår lite längre tid än nybygget och blir färdigt längre framme i vår, säger Johansson.

Kommande planer på två nybyggen till, dels en 25-30 meter hög effektprovplats för lindningskopplare och dels en ”tvätthall”, har på grund av prioritet att färdigställa pågående byggen senarelagts till troligen 2014.
Tommy Johanssons besked är alltså att varken gång- och cykelväg utefterr Väsman, naturbadplatsen Hällarna eller p-plats vid Hällarna kommer att påverkas mer än att högbyggena skuggar något.
– Trångt blir det innanför stängslet, men detta löser vi, säger han avslutningsvis.

Boo Ericsson
ludvika@daladem.se