Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Hällarnabadet påverkas inte”

NCC lägger inom någon vecka sista handen vid bygget av ABB:s nya högbyggnad för tester av brytare. Inom något år ska två ytterligare industrihallar byggas nere mot Hällarna.

Hällarna är naturbadplats i Väsman, inklämd bakom ABB, och vi frågar ABB:s fastighetschef Tommy Johansson hur det blir med gång- och cykelvägen utefter Väsman samt själva badplatsen?
– Hällarnabadet påverkas inte. Vi håller oss innanför staketet. Vi äger inte marken utanför, svarar Tommy Johansson.

Sedan i somras har NCC byggt industrihallen åt ABB, en 28 meter hög byggnad ner mot Hällarnabadet - fast innanför industriområdet - som ska brukas för dels tester av brytare, dels som montagehall.
20-miljonersbygget planeras stå färdigt i slutet av februari. Bredvid pågår återuppbyggnaden av högeffektlaboratoriet, som fick bland annat invändig totalskada efter storbranden för nästan exakt ett år sedan.
– Återuppbyggnaden pågår lite längre tid än nybygget och blir färdigt längre framme i vår, säger Johansson.

Kommande planer på två nybyggen till, dels en 25-30 meter hög effektprovplats för lindningskopplare och dels en ”tvätthall”, har på grund av prioritet att färdigställa pågående byggen senarelagts till troligen 2014.
Tommy Johanssons besked är alltså att varken gång- och cykelväg utefterr Väsman, naturbadplatsen Hällarna eller p-plats vid Hällarna kommer att påverkas mer än att högbyggena skuggar något.
– Trångt blir det innanför stängslet, men detta löser vi, säger han avslutningsvis.

Boo Ericsson
ludvika@daladem.se