Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han driver Må Bättre sedan sju år tillbaka

Annons

Patrik Schultz fick utmärkelsen årets företagare vid onsdagens företagsgala i Falun.
Han blev mycket glad när näringslivschef Lars Hont och Karin Ringsby, från Företagarna i Falun, delade ut utmärkelsen. Konkurrens fanns från 20 företagare.
- Ofattbart roligt, sa han.

För sju år sedan tog Patrik Schultz över friskvårdsanläggningen Må Bättre. Den var då nästan ett konkursmässigt bolag.
Under åren har verksamheten växt och omfattar i dag det mesta av aktiviteter och möjligheter för allmänheten att träna och må bättre.
- Jag halkade in på ett bananskal, säger han om anledningen till att han blev ägare för sju år sedan.

I flera städer

Han driver även liknande verksamheter i Hedemora och Solna.
Går man in i lokalerna intill Folkets hus imponeras man över de stora lokalerna. I alla hörn och vrår är det olika aktiviteter.
- Vi har vuxit sedan 2004, säger han och berättar att man flyttade dit för två år sedan.
Först utökades lokalerna med 500 kvadrat och vid årsskiftet ytterligare 500 kvadrat. Totalt handlar det om 1 900 kvadratmeter.
Det är nästan omöjligt att räkna upp alla aktiviteter som förekommer där. Här finns ”allt” för den som vill träna och hålla sig i form, cirkelträning, styrketräning, spinning, vattenmassage, kostrådgivning, personlig hälsokontroll och hur man börjar träna. Här lär finnas största och bredaste utbudet i Dalarna.
- Det viktigaste är att komma igång. Träning är guld värd, säger han.
Genom regelbunden träning håller man sig ung och mår samtidigt bra försäkrar han.
Här finns även barnpassning, personlig tränare för den som önskar samt barnklasser som har lek och skoj för sig.

Flest kvinnor

Må Bättre har 2 100 medlemmar med en snittålder på 50 år. Det innebär att 1 000 personer är mellan 50 och upp till 85 år. 75 procent av medlemmarna är kvinnor.

Regelbundet träning

- Männen gör det här när läkaren säger att du måste skärpa dig, säger Patrik Schultz om anledningen att männen inte visar sig där så ofta.
Han betonar vikten av regelbunden träning. Har man en gång börjat träna blir det en vana att också fortsätta. Så har det varit för Kajsa, 81, som kommer glidande förbi till sin träning.
- Varje vecka finns 90 instruktörsledda klasser, säger han.

Lönelistan

Många personer arbetar där och på lönelistan har Patrik 80 personer. Under de senaste åren har verksamheten ökat i omfattning och lokalerna fått utökats. Det har blivit inne med motion och träning.
I Falun är också konkurrens med 10 olika gym- eller motionsanläggningar. Patrik ser det som ett friskhetstecken att det finns så många ställen och innebär att många går på träning.
Patrik utbildade sig först till målare. Han fick sitt gesällbrev för 15 år sedan och blev påmind när landshövding Maria Norrfalk delade ut gesällbrev på företagsgalan.

Var målare

- Mitt första jobb som målare var på ett gym i Borlänge och började sedan jobba där.
Nu driver han en egen anläggning. Han vill inte enbart kalla det ett gym för det omfattar mycket mer än vad som finns på ett vanligt gym.

ROLAND ENGVALL