Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han har lyft tyngder med Stallone

När The Expendables 3 hade premiär i Borlänge i onsdags presenterades den av Fredrik "Frog" Berggren, stuntman som kör motorcykel i filmen.

I två och en halv månad, hösten 2013 bodde Borlänge-bon Fredrik Berggren, professionell motorcross-åkare, med Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Wesley Snipes, Harrisson Ford... ja, rollistan är löjligt stjärntät, på ett hotell i Bulgarien. De sov, åt, tränade och spelade in actionfilmen The Expendables 3 tillsammans. Fredrik var där som stuntman till Kellan Lutz, en av de yngre förmågorna i filmen.

– Man såg ju varandra nästan varje dag, särskilt i gymmet. Stallone var där ofta, men de är ju träningsfreak allihop.

Var det inte overkligt att lyfta tyngder med Sylvester Stallone?

– Ha ha, jo, det var rätt sjukt, helt overkligt. Alla där är ju actionlegender, Stallone, Gibson... men de har ju sina livvakter med sig hela tiden. Schwarzenegger hade flest.

Mest kontakt hade Fredrik med Kellan Lutz, som han lärde köra lite motorcykel, ifall det skulle behövas. Men även Jason Statham visade sig vara en trevlig prick. Och han snackade brottning med Randy Couture, som varit i Västerås och tävlat.

– Alla var skittrevliga, säger Fredrik.

Det enda negativa med jobbet var att Fredrik var ifrån sin son, Dexter som då var 3 år. Han flög hem vid ett tillfälle och Dexter och hans mamma flög även in till inspelningen en gång. Dexter passade då på att kasta en sten i ryggen på Stallones livvakt. När Stallone såg vem som kastat skrattade han bara, och Dexter finns nu förevigad på bild med actionhjälten.

Efter filmvisningen i Borlänge var det många som ville gratulera och prata med Fredrik om hans stunts. Faktum är att hans ansikte faktiskt syns under någon sekund i filmen, i en scen där karaktären Smilee kör motorcykel, stannar och vänder upp ansiktet (med hjälm på huvudet) mot kameran. Hela scenen är Fredriks.

– Det var kul att se resultatet av två och en halv månads hårt jobb. Se vad de ändrat, tagit bort och så vidare. Och det var faktiskt första gången jag såg filmen, jag hade kunnat se den tidigare men har sparat mig för att se den på stor duk, säger Fredrik.

För Fredrik var filminspelningen den första, även om han varit med i många extremsportfilmer tidigare var det här något helt annat. Och han har fått blodad tand.

– Ja, absolut, jag skulle gärna göra det igen om jag fick erbjudandet.