Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ser stora utvecklingsmöjligsheter och vill skapa köpcentrum

Stefan Sundh har köpt Plushuset. I fredags undertecknades köpeavtalet och tillträdet blir 1 februari 2011.
Stefan Sundh säger att han ser stora utvecklingsmöjligheter med fastigheten och har en väldigt genomtänkt tanke på hur Plushuset ska se ut om två till tre år.

Altohuset och gamla posten i Krylbo ägs sedan tidigare av Stefans Sundhs fastighetsbolag Sundhcenter AB. För drygt en vecka sedan blev det klart med att bolaget förvärvat Gula villan av Avesta kommun. Och i fredags tecknades avtal med det danska kommanditbolag som ägt Plushuset att Sundhcenter köper fastigheten av dem. Tillträde blir 1 februari 2011.
Stefan Sundh säger att det är resultatet efter flera års förhandlande med danskarna. Köpeskillingen vill han inte gå in på i nuläget.
- Jag är nöjd, är hans kommentar på vad han fått betala.

Strategi

På frågan om det är fler förvärv på gång säger han skrattande att det är något han inte svarar på i nuläget.
- Det klart jag har en strategi, säger han dock.
Han ser att det finns stora utvecklingsmöjligheter med det senaste förvärvet. Stefan Sundh säger att Plushusets källarvåningen står öppen för att kunna nyttjas. Och det finns både ett hotell och en restaurang som slumrar. Men enligt Stefan Sundh är det slut med det nu.

Nåjden bort

Han vill skapa ett köpcentrum som ska locka till sig kunder inte bara från Avesta utan från Sala, Fagersta och Hedemora.
Inom två till tre års tid ska Plushuset såväl exteriört som interiört ha fått ett annat utseende. En förändring som han redan nu kan utlova är att Nåjden ska bort.
- Vad gör en staty av en samisk trollgubbe i ett köpcenter i Avesta, säger han.
Stefan Sundh har ännu inte hunnit träffa hyresgästerna men säger att han kommer att ha ett informationsmöte med dem. Någon tanke att höja hyrorna har han inte, utan säger att de ligger på en lagom nivå.
MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se