Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han stal showen

Fredrik B. Larsson och Örjan Kihlström – där har ni lördagens huvudrollsinnehavare i Dalatravet Rommes V75:a.
Tillsammans signerade de fem av de sju avdelningarna.
Örjan var värst med tre segrar – men frågan är ändå om det inte var Fredrik B. Larsson som stal showen?

Fredrik B. Larsson, som nystartade sin verksamhet i somras efter att i två år ha jobbat ihop med brorsan Henrik, slog nämligen till i den avslutande gulddivisionen, Super Lights lopp. Lite otippat spårade han runt om med Reven d’Amour.
– Det var väl egentligen först efter provstarten som jag självbörjade tro på chans. Han kändes kanonfin så jag bestämde mig för att bära eller brista, nu skulle vi ladda från start, berättade Fredrik.

Det blev en start som hette duga. Den lille ”Räven” formligen flög fram och snuvade alla de etablerade snabbstartarna på den eftertraktade ledningen. Trots att det bara var körning i 250 meter stannade klockan på halvvarvspassagen på 09,0!
– Och det kändes som att han lunkade...
Väl i ledningen var mycket vunnet och Fredrik B. Larssons springare bara trummade på där framme och hade inga bekymmer att kliva undan och vinna på lysande 10,8a.
– Tiden är fantastisk och allt egentligen helt otroligt. Tänk att den här hästen som haft så många och svåra skador kan komma tillbaka och hävda sig i den yppersta eliten. Helt underbart! menade en märkbart tagen segerkusk efter loppet.
Reven d’Amour, som faktiskt bara är 8 år, har nu i det närmaste tjänat 5 miljoner kronor – och mer lär det bli med tiden. I varje fall i den form som han har för tillfället.

Framgångarna för Fredrik B. Larssons del började redan tidigare på dagen.
I den andra avdelningen hade han sin egen uppfödning O.F.V.Continue, som trots ett allt annat än lätt lopp visade sig starkast och tog en mycket imponerande seger.
– Han har känts bara bättre och bättre på sistone och jag trodde på min häst inför det här loppet.
– Det är klart att det inte blev något optimalt löpningsförlopp men vi var tvingade att göra något på egen hand istället för att bli tempotorsk i kön, sa Fredrik B. Larsson.
Därmed styrde man tidigt till anfall och även om det blev tredjespår och dödens var det ett vinnande drag som gav V75-seger.

Örjan Kihlström var alltså segerrikast under eftermiddagen.
Han inledde i Ground Proximity som spurtvann avdelning fyra på ett bra sätt.
Fortsatte sedan i loppet efter med att lotsa kallblodet Nordsjö Douglas till femte raka seger.
Och fullbordade sedan trippeln med Open Mind Bi i den sjätte avdelningen.
– Man skall inte jämföra prestationer, alla tre signerade bra lopp. Det är dock ofrånkomligt att man imponeras av Nordsjö Douglas som jag körde för första gången. Det var en verklig talang, menade Kihlström.

Segern med Open Mind Bi, som tränas av kollegan Reijo Liljendahl, var en frukt av taktiskt rävspel. Örjan Kihlström gled tidigt på slutvarvet ut och markerade, men väntade samtidigt med att avancera till upploppet. Manöver, kostade 2 000 kronor för körning i halvspår men gav samtidigt en säker seger. Brott lönar sig emellanåt...
Den gode Örjan Kihlström nöjde sig dock inte med tre V75-segrar. Han tog även en fjärde femetta då han i det tredje loppet lotsade Lina Liv till en säker spurtseger.
Med andra ord en rätt trevlig lördag för Kihlströmsom kunde lägga drygt 400 000 kronor till de 32 miljoner han kört in tidigare under 2013.

Lars Lindh