Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill ha polishjälp

Ett rop på polishjälp.
Så skulle ett brev från Rolf Steinbach till ­Anders Landén, till­förordnad länspolis­mästare, kunna ­sammanfattas.
Men brevet innehåller också kritik.

Rolf Steinbach skriver att hans hemort Dala-Floda och näraliggande samhällen ”översvämmats av ett gäng kriminella” oc h att invånarna bestämt sig för att ­kontakta polisen för att få till stånd något slags sam­arbete för att ”försöka begränsa skadeverkningarna av busarnas framfart”.

– Att hitta ett telefon­nummer till den lokala polisen lät sig inte göras. Via 11414 fick jag kontakt med någon någonstans i Skåne. Efter att ha förklarat mitt ärende skulle han koppla mig till rätt instans – som visade sig vara hittegodsavdelningen, berättar han.
– Där kopplades jag ­vidare till någon som kallade sig stationsbefäl och som, när jag förklarat mitt ärende, frågade varför jag inte ­ringde till Vansbro.

Det har föranlett Steinbach att skriva till länspolismästaren i hopp om att få till stånd ett möte med polismyndigheten för att ”få information om vad vi kan förvänta oss för tjänster”.
– Eller gäller kanske en ­travestering av John F ­Kennedys tal till det amerikanska folket; Fråga inte vad polisen kan göra för dig, utan fråga i stället vad du kan göra för polisen? skriver Steinbach i brevet, där han uttrycker förhoppningar om ett snart och ­konstruktivt möte med ­polisen.

Kent Olsson/DT