Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill ha polishjälp

Ett rop på polishjälp.
Så skulle ett brev från Rolf Steinbach till ­Anders Landén, till­förordnad länspolis­mästare, kunna ­sammanfattas.
Men brevet innehåller också kritik.

Annons

Rolf Steinbach skriver att hans hemort Dala-Floda och näraliggande samhällen ”översvämmats av ett gäng kriminella” oc h att invånarna bestämt sig för att ­kontakta polisen för att få till stånd något slags sam­arbete för att ”försöka begränsa skadeverkningarna av busarnas framfart”.

– Att hitta ett telefon­nummer till den lokala polisen lät sig inte göras. Via 11414 fick jag kontakt med någon någonstans i Skåne. Efter att ha förklarat mitt ärende skulle han koppla mig till rätt instans – som visade sig vara hittegodsavdelningen, berättar han.
– Där kopplades jag ­vidare till någon som kallade sig stationsbefäl och som, när jag förklarat mitt ärende, frågade varför jag inte ­ringde till Vansbro.

Det har föranlett Steinbach att skriva till länspolismästaren i hopp om att få till stånd ett möte med polismyndigheten för att ”få information om vad vi kan förvänta oss för tjänster”.
– Eller gäller kanske en ­travestering av John F ­Kennedys tal till det amerikanska folket; Fråga inte vad polisen kan göra för dig, utan fråga i stället vad du kan göra för polisen? skriver Steinbach i brevet, där han uttrycker förhoppningar om ett snart och ­konstruktivt möte med ­polisen.

Kent Olsson/DT